Ben mantidos : historia cultural da gastronomía galega / Xavier Castro ; [epílogo, Xesús Alonso Montero]

By: Castro, Xavier, (1954-) [aut.]Contributor(s): Alonso Montero, Xesús, (1928- ) [prólogo.]Material type: TextTextLanguage: Galician Series: (Ensaio ; ; 134)Publication details: Vigo : Editorial Galaxia , 2025 , 2024 )Edition: 1ª ed., 2ª impDescription: 222 p. ; 23 cmContent type: texto Media type: sen mediación Carrier type: volumeISBN: 9788411763424Subject(s): Gastronomía -- Galicia | Gastronomía -- Galicia | cocAbstract: Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha