000 02166nam a2200325 i 4500
001 2163826
003 ES-ScRBPG
005 20250512105554.0
007 ta
008 250414s2025 sp a|||e |||| 001 0|glg d
017 _aVG 141-2025
020 _a9788411763936
040 _bglg
_aBPS
_dBDOU
080 _22015
_a641.568(460.11)(083.12)
100 1 _9393833
_aCunqueiro, Álvaro
_d(1911-1981 )
_eaut
245 1 2 _aA cociña galega
_c/ Álvaro Cunqueiro ; introdución, Javier Olleros ; ilustracións, Maruxa Caeiro
260 _aVigo
_b: Galaxia
_c, 2025
300 _a172 p.
_b: il. cor
_c; 22 cm
336 _atexto
_2rdacontent
337 _asen mediación
_2rdamedia
338 _avolume
_2rdacarrier
490 0 _a(Biblioteca 75 anos)
520 3 _aCoa celebración do seu 75 aniversario, Editorial Galaxia recupera o espírito innovador que demostrou nas súas publicacións dende 1950 traendo, aos lectores e lectoras do século XXI moitas destas obras innovadores que supuxeron unha renovación do mundo cultural galego e, por extensión, tamén da súa sociedade. O segundo volume desta colección conmemorativa é A cociña galega, de Álvaro Cunqueiro, publicado en 1973 por vez primeira, e que agora se recupera cun limiar de Javier Olleros, cociñeiro do restaurante Culler de Pau, no Grove recoñecido, con dúas estrelas Michelin, e con ilustracións de Maruxa Caeiro. Comeza Cunqueiro citando a un gran “gourmet”, que dicía que “se todos os homes se nutren, soamente uns poucos saben comer”. Cunqueiro sabía comer, sabía o que comía, coñecías os produtos e a súa historia e, neste libro escribe, as mellores páxinas sobre a gastronomía galega, co seu saber enciclopédico e cun fermoso alento literario. Transitan por estas páxinas lampreas, queixos, mariscos, empanadas, porcos, caldos, verduras... e, por suposto, os viños; el, que afirmaba que podía darlle unha volta ao país coa cunca do seu apelido na man.
650 4 _9270751
_aCocina gallega
650 7 _9270854
_aCociña galega
690 _acoc
_945178
700 1 _9752606
_aOlleros, Javier
_eaut.
700 1 _9761474
_aCaeiro, Maruxa
_eil.
942 _n0
_cBK
999 _c45282
_d45282