000 01741nam a2200349 i 4500
001 2148767
003 ES-ScRBPG
005 20250512093057.0
007 ta
008 241112s2024 sp er|||| 000 0 glg d
017 _aVG 589-2024
020 _a9788411763424
040 _aBPS
_bglg
_dBPO
_dBDOU
041 0 _aglg
080 _a641.5(460.11)
_22015
100 1 _aCastro, Xavier
_d(1954-)
_eaut
_9394007
245 1 0 _aBen mantidos
_b: historia cultural da gastronomía galega
_c/ Xavier Castro ; [epílogo, Xesús Alonso Montero]
250 _a1ª ed., 2ª imp.
260 _aVigo
_b: Editorial Galaxia
_c, 2025
_e( [Vigo]
_f: Obradoiro Gráfico
_g, 2024 )
300 _a222 p.
_c; 23 cm
336 _atexto
_2rdacontent
337 _asen mediación
_2rdamedia
338 _avolume
_2rdacarrier
490 0 _a(Ensaio
_v; 134)
520 3 _aXavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares.
650 7 _aGastronomía
_zGalicia
_9397828
650 4 _aGastronomía
_zGalicia
_9397828
690 _acoc
_945178
700 1 _9603147
_aAlonso Montero, Xesús
_d(1928- )
_eprólogo
830 0 _9408168
_aEnsaio (Galaxia)
_v134
942 _n0
_cBK
999 _c45277
_d45277