000 | 01741nam a2200349 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 2148767 | ||
003 | ES-ScRBPG | ||
005 | 20250512093057.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 241112s2024 sp er|||| 000 0 glg d | ||
017 | _aVG 589-2024 | ||
020 | _a9788411763424 | ||
040 |
_aBPS _bglg _dBPO _dBDOU |
||
041 | 0 | _aglg | |
080 |
_a641.5(460.11) _22015 |
||
100 | 1 |
_aCastro, Xavier _d(1954-) _eaut _9394007 |
|
245 | 1 | 0 |
_aBen mantidos _b: historia cultural da gastronomía galega _c/ Xavier Castro ; [epílogo, Xesús Alonso Montero] |
250 | _a1ª ed., 2ª imp. | ||
260 |
_aVigo _b: Editorial Galaxia _c, 2025 _e( [Vigo] _f: Obradoiro Gráfico _g, 2024 ) |
||
300 |
_a222 p. _c; 23 cm |
||
336 |
_atexto _2rdacontent |
||
337 |
_asen mediación _2rdamedia |
||
338 |
_avolume _2rdacarrier |
||
490 | 0 |
_a(Ensaio _v; 134) |
|
520 | 3 | _aXavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares. | |
650 | 7 |
_aGastronomía _zGalicia _9397828 |
|
650 | 4 |
_aGastronomía _zGalicia _9397828 |
|
690 |
_acoc _945178 |
||
700 | 1 |
_9603147 _aAlonso Montero, Xesús _d(1928- ) _eprólogo |
|
830 | 0 |
_9408168 _aEnsaio (Galaxia) _v134 |
|
942 |
_n0 _cBK |
||
999 |
_c45277 _d45277 |