Castro, Xavier (1954-)

Ben mantidos : historia cultural da gastronomía galega / Xavier Castro ; [epílogo, Xesús Alonso Montero] - 1ª ed., 2ª imp. - Vigo : Editorial Galaxia , 2025 - 222 p. ; 23 cm - (Ensaio ; 134) . - Ensaio (Galaxia) 134 .

Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares.

9788411763424


Gastronomía --Galicia
Gastronomía --Galicia

641.5(460.11)